02 jun 2024

Prije kupovine laptopa važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih karakteristika kako biste odabrali model koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Sastavili smo za vas ček-listu za promišljenu kupovinu laptopa. Na ove stavke obavezno obratite pažnju!

1. Procesor (CPU) - obezbjeđuje opštu performansu.
Savjet: birajte Intel Core i5/i7 ili AMD Ryzen 5/7 za balans između performansi i potrošnje energije.

2. Operativna memorija (RAM) - utiče na brzinu izvršavanja zadataka i multitasking.
Savjet: minimum 8 GB za standardne opcije, 16 GB i više za rad sa grafikom i gaming.

3. Skladište (SSD/HDD) - određuje brzinu učitavanja i skladištenja podataka.
Savjet: SSD obezbjeđuje brži rad sistema. Preporučuje se 256 GB i više.

4. Tip ekrana - utiče na kvalitet slike i udobnost rada.
Savjet: IPS-matrica za najbolje uglove gledanja i reprodukciju boja, Full HD (1920x1080) rezolucija kao minimum.

5. Grafički procesor (GPU) - važan za gaming, rad sa video zapisima i grafikom.
Savjet: integrisana grafika je dovoljna za kancelarijske zadatke, diskretna (na primjer, NVIDIA GeForce) za gaming i profesionalni rad.

6. Baterija - utiče na autonomiju uređaja.
Savjet: kapacitet baterije od 50 Wh i više za dug rad bez punjenja.

7. Portovi i priključci - određuju mogućnost povezivanja periferijskih uređaja.
Savjet: USB Type-C, USB 3.0, HDMI i priključak za slušalice – neophodni minimum.

8. Težina i dimenzije - utiče na prenosivost i udobnost korišćenja.
Savjet: lagan i tanak laptop je pogodan za česta prenošenja. Obratite pažnju na ultrabook.

9. Operativni sistem - utiče na kompatibilnost programa i opšte korisničko iskustvo.
Savjet: Windows za univerzalnost, macOS za ekosistem Apple, Linux za entuzijaste i programere.

10. Cijena - važan je odnos cijene i kvaliteta.
Savjet: odredite budžet i tražite najbolju opciju u okviru tog iznosa.

Pratite ovu ček-listu kako biste odabrali idealan laptop koji će odgovarati vašim potrebama i budžetu. Sa DATIKA.ME ćete pronaći upravo ono što tražite!

22 maj 2024

Kada vršite kupovinu u našoj internet prodavnici DATIKA.ME, možete izabrati način preuzimanja robe koji vam najviše odgovara.


Evo naših opcija:

1. Tačke preuzimanja širom Crne Gore. Sarađujemo sa mnogim tačkama preuzimanja, tako da možete lako preuzeti svoju narudžbinu na mjestu koje vam najviše odgovara. Imajte na umu da plaćanje na tačkama preuzimanja nije predviđeno - sve mora biti plaćeno online prije dostave.

2. Dostava kurirskom službom. Ako preferirate udobnost dostave direktno do vrata vašeg doma ili kancelarije, naša kurirska služba je spremna da obezbijedi brzu i pažljivu dostavu. Narudžbinu možete platiti unaprijed online ili izabrati plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja. Dostava u Podgorici je besplatna za narudžbine preko 20 eura, a širom Crne Gore za narudžbine preko 50 eura. Jednostavno izaberite željeni način dostave i plaćanja tokom procesa naručivanja na sajtu DATIKA.ME. Pobrinućemo se da proces kupovine i dostave bude što jednostavniji i udobniji za vas.

Izaberite i uživajte u kupovini bez muke!

Pretplatite se da ne propustite novosti o našoj brzoj dostavi i povoljnim akcijama!

22 maj 2024

Izaberite telefon do 150 eura: top-3 opcije za vas!

?Xiaomi POCO C40 3GB/32GB
Xiaomi POCO C40 je odličan izbor za one koji traže pristupačan i pouzdan pametni telefon. Sa 3GB radne memorije i 32GB interne memorije, imaćete dovoljno performansi za svakodnevne zadatke i osnovnu upotrebu.

?HONOR X6a 4GB/128GB
Sa 4GB radne memorije i 128GB interne memorije, HONOR X6a nudi odličan balans između performansi i prostora za skladištenje. Ovaj pametni telefon je pogodan za one koji traže pouzdan i prostran telefon po privlačnoj cijeni.

?TCL 40 SE Smartphone 6GB/256GB
Ovaj moćan pametni telefon nudi impresivnih 6GB radne memorije i 256GB interne memorije, obezbjeđujući odlične performanse i veliki prostor za skladištenje. Idealno za korisnike koji zahtijevaju visoke performanse i veliki kapacitet memorije po pristupačnoj cijeni.

I imamo sjajne vijesti! Trenutno u DATIKA traje akcija: svaki od ovih telefona dolazi sa besplatnom dostavom. Ne propustite priliku da dobijete idealan pametni telefon po povoljnoj cijeni!

?Pretplatite se da ne propustite novosti o našoj brzoj dostavi i povoljnim akcijama!
?

22 maj 2024

Otkrijte udobnost online kupovine sa DATIKA.ME!

Evo TOP-5 razloga za prelazak na online kupovinu:
1. Udobnost Naš internet prodavnica omogućava vam da vršite kupovinu bilo gdje i bilo kada, koristeći bilo koji uređaj – laptop, tablet, pametni telefon. A još imamo preko 30 000 artikala, tako da ćete sigurno pronaći ono što tražite, i čak više!
2. Značajna ušteda Kupujući kod nas, ne dobijate samo proizvode po povoljnim cijenama, već možete iskoristiti i naš bonus program za dodatnu uštedu na budućim kupovinama.
3. Radno vrijeme 24/7 Naš sajt radi 24/7, omogućavajući vam da vršite kupovinu u bilo koje pogodno vrijeme. Vaša narudžbina će biti obrađena maksimalno brzo!
4. Brza i besplatna dostava Dostavljamo širom Crne Gore za 1-2 radna dana! Možete preuzeti svoju kupovinu u jednom od 55 tačaka izdavanja, lociranih blizu vas i u vrijeme koje vam odgovara, ili čekati našeg kurira.
5. Garancija Uvijek možete lično provjeriti proizvod i platiti gotovinom kuriru prilikom preuzimanja. A u slučaju da vam proizvod ne odgovara ili ste se predomislili - možete vratiti proizvod bez objašnjenja u roku od 14 dana za njegovu zamjenu ili povraćaj novca! A u slučaju neispravnosti na proizvode predviđena je garancija od 2 godine i više.
Težimo da vaše iskustvo online kupovine učinimo što prijatnijim i udobnijim. Otkrijte nove mogućnosti kupovine bez granica i uživajte u kvalitetnoj usluzi, asortimanu i uštedi zajedno sa nama.
Pridružite se hiljadama naših zadovoljnih klijenata već danas! Pretplatite se da biste prvi saznali o našim akcijama i specijalnim ponudama!