Prema pravilima ove stranice, povrat se odnosi samo na ISPRAVNE proizvode!!!

Ukoliko prijavljujete da je proizvod neispravan, ukljucujuci onaj koji je kupljen prije 14 dana, u tom slucaju postupak povrata i zamjene neispravnog proizvoda je drugaciji i nalazi se na stranici - Garancija

Povrat ispravnog proizvoda u roku od 14 dana.

Saglasno Članu 74 Zakona o zaštiti potrošača: Potrošač (u smislu ovog zakona, je fizičko lice koje zaključuje pravni posao ili djeluje na tržištu van svoje trgovinske, poslovne, zanatske ili profesionalne djelatnosti) ima pravo da bez navođenja razloga, jednostrano raskine ugovor zaključen na daljinu sa DATIKA d.o.o. u roku od 14 dana od dana predaje robe potrošaču ili trećem licu koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik. U slučaju raskida ugovora, svaka ugovorna strana je dužna da vrati drugoj ono što je primila na osnovu ugovora. Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje nastane u rukovanju robom, osim umanjenja vrijednosti potrebnog za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Proizvod koji se vraća mora biti u istom stanju kao i kada je nabavljen (u originalnom neoštećenom fabričkom pakovanju, neoštećena zaštitna folija i pečat proizvođača, neoštećeno pakovanje za svaki dio proizvoda i kompletnost proizvoda od proizvođača) i mora sadržati svu dokumentaciju uz proizvodom (uputstvo za upotrebu, uputstvo za montažu, garantni list, itd). Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i bez bilo kakvih tragova korišćenja. Potrošač nas pismeno obaveštava u roku od 14 dana da vraća proizvod. Troškove transporta pri vraćanju ispravnog proizvoda snosi potrošač. U slučaju umanjenja vrijednosti robe koje nastane u rukovanju robom potrošačem, DATIKA d.o.o. utvrđuje uslove povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Procedura kupca prilikom otkazivanja od kupovini i vraćanja ispravnog proizvoda u roku od 14 dana:


1) Pripremite proizvod, račun i garanciju za povraćaj. Kako biste to uradili potrebno je da proizvod dovedete u stanje kako kad vam je isporučen: upakujte isti u originalno fabričko pakovanje, stavite unutra sve komponente i pripadajuće djelove, onako kako su bile upakovane od strane proizvođača; odstranite sve tragove upotrebe, itd. U slučaju gubitka ambalaže, upakujte robu za transport kako biste je sačuvali i zaštitili od mogućih oštećenja prilikom istog.

2) Popunite i pošaljite online formu - Izjavu za povrat:

Izjava za povrat

Povrat ispravnog proizvoda u roku od 14 dana

Kupac
ime, prezime / naziv kupca, iz naloga pri kupovini
Telefon
kontakt broj (Telefon / Viber / WhatsApp)
Grad, adresa kupca
Grad, adresa kupca
email
nije obavezno
Broj naloga
broj formata #100..... napisan na garantnom listu i otpremnici
Datum kupovine
navedite datum isporuke kupljenog proizvoda
Naziv proizvoda
navedite naziv proizvoda za povrat
Cijena
navedite cijenu proizvoda
Stanje proizvoda i originalne ambalaže
Navedite što opširniji opis stanja proizvoda, opis ambalaže
Dodajte fajl
Download file..
slika fiskalnog računa obavezno
Izaberite način dostave proizvoda za povrat
mi moramo dostaviti proizvod u ovlašćeni servis, koji se nalazi u Podgorici, radi provjere proizvoda. To je obavezna procedura. Servis provjerava da li može da izvrši povrat u primjerenom roku, ali ne dužem od 5 dana od dana predaje proizvoda na servis. Svakako, najbrži način za povrat jeste da proizvod sami donesete u poslovnicu DATIKA DOO u Podgorici.
Izaberite način povrata novca
broj žiro računa, naziv banka kupca
nije obavezno polje, ako povrat novca nije preko žiro računa

3) Dostavite robu, račun, garantni list na našu adresu: Podgorica, ul. 8 marta, br. 55, PLC Morača (Titex), DATIKA D.O.O., pon-pet: 09:00-17:00, sub. 09:00-14:00, lokacija

Ako kupac ne može ili neće dostaviti proizvod i račun na našu adresu lično, on može to poslati pošilkom preko Pošte CG ili drugim kurirskim službom:

Pošta Crne Gore. https://postacg.me/ tel. 19895

Montenomaks. https://www.montenomaks.com/ tel. +382 20 274 274, +382 20 274 275, +382 69 101 050

Express One. https://www.expressone.me/ tel. +382 67 266 688

NTC Logistics. https://ntclogistics.me/ tel. +382 40 218 620, +382 40 218 621, +382 67 000 970, +382 67 111 970

HALO dostava. http://halodostava.me/ tel. +382 67 447 865

4) Očekujte informacije o povratu robe u roku od 3 do 5 dana. Prvog narednog radnog dana nakon dostave i predaje robe nama, u skladu sa Zakonom o zaštiti prava potrošača, provjerićemo da li je došlo do smanjenja vrijednosti robe za vrijeme dok je bila kod kupca. Smanjenje vrijednosti proizvoda zavisi od gubitka njegovog prvobitnog izgleda i nemogućnosti da se proizvod ponovo proda kao nov. Takvo smanjenje je moguće kao posljedica gubitka ili oštećenja originalnog pakovanja, uništenja ambalažne folije, komponenti i djelova, vidljivih tragova korišćenja, ogrebotina, strugotina, tragova ugradnje i sl.

5) Vraćanje novca. Povraćaj novca vrši se na isti način na koji je kupac platio robu prilikom kupovine. Ukoliko je kupac prilikom kupovine platio kurirsku dostavu, u tom slučaju se uplaćeni novac za uslugu kurira ne vraća kada je u pitanju povraćaj robe. Vraćanje gotovine vrši se u našoj poslovnici u Podgorici.

U zavisnosti od stanja robe, kao i njene ambalaže uplaćeni iznos vraćamo kupcu uz mogućnost zadržavanja dijela novca, ukoliko je krivicom kupca došlo do smanjena vrijednosti robe. Zadržavanje dijela uplaćenog iznosa vrši se sljedećim redosljedom:

NEOŠTEĆENA AMBALAŽA, bez bilo kakvih tragova korišćenja - 0%

OŠTEĆENA AMBALAŽA, bez bilo kakvih tragova korišćenja - 10%

OŠTEĆENA AMBALAŽA, ima tragovi korišćenja - 20%

BEZ ORIGINALNE AMBALAŽE, bez bilo kakvih tragova korišćenja - 30%

BEZ ORIGINALNE AMBALAŽE, ima tragovi korišćenja - od 40 do 80%