Maštate o čistom domu bez suvišnih napora? Robot-usisivač je vaš pouzdani pomoćnik! Pogledajmo od čega zavisi cijena različitih modela.

➡️ Budžetna varijanta (do 300 eura):

Kretanje: U ovoj kategoriji obično se koriste osnovni algoritmi kretanja, kao što su nasumično kretanje ili kretanje duž zidova.

Snaga usisavanja: može biti niska, ali dovoljna za čišćenje prašine i sitnih čestica na glatkim površinama.

Dodatne funkcije: mokro čišćenje može izostati ili biti realizovano u pojednostavljenom obliku.

Samostalni rad: vrijeme rada na jednom punjenju može biti ograničeno.

✅ Predlog: Beko VRR 60314 VW, pristupačan robot-usisivač sa osnovnim funkcijama, koji je pogodan za čišćenje glatkih površina i tepiha sa kratkim vlaknima.

➡️ Srednja cijena (300-600 eura):

Kretanje: napredniji algoritmi, kao što su sistemsko kretanje ili kretanje po spirali. Može biti prisutna funkcija izgradnje mape prostorije.

Snaga usisavanja: veća nego kod budžetskih modela. Takvi robot-usisivači se bolje nose sa čišćenjem tepiha.

Dodatne funkcije: mokro čišćenje je obično moguće. Mogu postojati dodatne funkcije, kao što su virtuelni zidovi ili programiranje čišćenja po rasporedu.

Samostalni rad: vrijeme rada na jednom punjenju je duže nego kod budžetskih modela.

✅ Predlog: Tesla VCR600W + set dodataka. Model sa kružnim kretanjem, funkcijom mokrog čišćenja i dužim vremenom samostalnog rada.

➡️ Premium klasa (od 600 eura):

Kretanje: najnaprednija tehnologija, kao što je laserska navigacija ili kompjuterski vid. Precizna izgradnja mape prostorije i optimalna ruta čišćenja.

Snaga usisavanja: maksimalna snaga koja omogućava efikasno čišćenje bilo koje površine, uključujući tepihe sa visokim vlaknima.

Dodatne funkcije: kompletni set funkcija - mokro čišćenje, samočišćenje, automatsko sušenje, prepoznavanje objekata, upravljanje putem pametnog telefona.

Samostalni rad: dugo vrijeme rada na jednom punjenju.

✅ Primjer: Xiaomi X10+ Robot-usisivač premium klase sa laserskom navigacijom, funkcijom samočišćenja i sušenja, kao i opcijom upravljanja putem pametnog telefona.

Odredite svoj budžet i potrebne funkcije, i sigurno ćete naći idealan robot-usisivač za vaš dom!